به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، حجت الاسلام حسين جماليزاد افزود: هبرپايي مراسم اربعين و چهلم روز شهادت را تنها ويژه حضرت اباعبدالله حسين(ع) دانست.
وي اظهار کرد: بر اساس اسناد و روايات ديني تاکنون براي هيچ کدام از پيغمبران و ائمه اطهار مراسم چهلم برگزار نشده است و تنها معصومي که در اين عالم براي او مراسم اربعين برپا ميشود حضرت اباعبدالله حسين(ع) است.
امامجمعهي فارسان با اشاره به اينکه زيارت حضرت اباعبدالله حسين(ع) در روز اربعين بسيار تاکيد شده است، تصريح کرد: زيارت حضرت ابا عبدالله حسين(ع) در روز اربعين بسيار تاکيد شده است، چون زيارت در اين روز اجر و پاداش فراواني نزد پروردگار دارد.
بهگفتهي جماليزاده، کساني که قادر به زيارت و مسافرت حضوري در کربلاي معلي نيستند ميتوانند صبح روز اربعين دعاي پرفضيلت اربعين را که از سوي امام صادق (ع) نقل شده است، بخوانند.
وي با اشاره به جايگاه زيارت اربعين در کلام ائمه معصومين(ع) خاطرنشان کرد: طبق فرمودهي امام حسن عسگري(ع) انسان مومن پنج نشانه دارد 51 رکعت نماز فريضه و نافله در شبانهروز، خواندن زيارت اربعين، انگشتر به دست راست کردن، پيشاني برخاک نهادن در سجده و بسمالله را بلند گفتن، بنابراين زيارت اربعين جايگاه والايي در دين مبين اسلام دارد.
امامجمعهي فارسان اربعين حسيني را ستون و پايههاي اسلام دانست و تصريح کرد: اربعين حسيني همچون نماز ستون و پايههاي دين اسلام است چون نماز مقام و جايگاه خداوند را اثبات ميکند و زنده نگه داشتن اربعين حسيني نيز مقام امامت و ولايت بر حق اهل بيت(ع) را به اثبات ميرساند.
زيارت اربعين تقويتکنندهي اعتقادات ديني است
جماليزاده زيارت اربعين را يک زيارت اعتقادي و تهذيبي دانست و تصريح کرد: اين زيارت علاوه بر عرض سلام به محضر امام سوم شيعيان، اعتقادات ديني انسان را نيز تقويت ميکند چون فرازهاي شگفتانگيزي در آن نهفته شده است.
وي با بيان اينکه در اين زيارت به اهميت سلام اشاره شده است، تصريح کرد: در ابتداي اين زيارت به سه تن از پيامبران با عظمت الهي حضرت محمد(ص) حضرت ابراهيم و حضرت آدم سلام داده ميشود که اين نشان از اهميت سلام در اسلام است.
امامجمعهي فارسان زيارت اربعين را بهواسطهي فرازهاي اعجاب انگيزش متفاوت از ديگر زيارتها دانست و خاطرنشان کرد: در فرازهاي اول از اين زيارت حضرت امام صادق(ع) اينگونه به امام حسين(ع) سلام ميدهد: سلام بر حسين مظلوم و شهيد، سلام بر آن بزرگواري که به گرفتاريها اسير بود و کشته اشک روان شد.
حجت الاسلام جماليزاده با اشاره به عظمت امام حسين(ع) در اين زيارت خاطرنشان کرد: در فراز ديگر اين زيارت بيان شده است: و ميراثهاي پيامبران را به او دادي و از اوصيايي که حجت تو بر خلقت هستند قرارش دادي، بدين معناست که هر چه در طول عمر 124 هزار پيامبر به آنها دادي اينها را يک جا و يک باره به امام حسين(ع) عطا کردي و اين نشان از عظمت و جايگاه ايشان است.
وي با اشاره به جهالت و گمراهي کوفيان، تصريح کرد: امام حسين(ع) همهي اين سختيها و مشکلات را براي نجات دادن جامعه از بيمعرفتي و گمراهي متحمل شد و جان خود را در اين راه فدا کرد.
امامجمعهي فارسان معرفت را نقطه مقابل عقل دانست و تصريح کرد: لشگري که در برابر امام حسين(ع) ايستاده بودند انسانهاي عاقل و حتي حافظ و قاري قرآن بودند اما نور معرفت و ايمان در دل آنها خشک شده بود و در برابر فرزند رسول خدا(ص) شمشير کشيدند.
زنده کردن ايمان و بصيرت در دلها، هدف قيام امام حسين(ع)
جماليزاده نجات جامعه از جهالت و زنده کردن ايمان و بصيرت در دلها را هدف قيام امام حسين(ع) دانست و گفت: امام حسين(ع) در برابر ناپاکيها و گمراهيها ايستادگي کرد تا نورانيت و بصيرت را در دلها حاکم کند.
وي با اشاره به پيادهروي شيعيان جهان به اشتياق زيارت امام حسين(ع) در اربعين حسيني، اين راهپيماي را برآمده از بصيرت و معرفت شيعيان نسبت به خاندان اهل بيت(ع) دانست.
امامجمعهي فارسان محرم و صفر را نردبان ترقي انسان به سوي خدا دانست و تصريح کرد: در ايام محرم و صفر جوشش رحمت الهي از عالم ملکوت بر زمين نازل ميشود و طبق روايات ديني محرم هر سال از گذشته متفاوتتر و باعظمتتر است.
منبع:ايسنا